Een vijftal gokhaloplichters opgepakt in Florida

Gokhaloplichters opgepakt in Florida

In Florida, Verenigde Staten, heeft de lokale wetshandhaving een vijftal gokhaloplichters aangehouden op verdenking van het manipuleren van gokautomaten.

Het vijftal gokhaloplichters opgepakt, omdat ze gebruikmaakten van illegale stoorapparaten om zo fors geld te verdienen in lokale gokhallen, wat natuurlijk regelrechte diefstal is.

De buit is met $8000,- niet heel extreem, maar ruim voldoende om tot vervolging over te gaan. Meer over deze bijzondere zaak in dit casino nieuwsbericht van deze week.

Verstoring van de gokautomaten

Het clubje gokhaloplichters maakte gebruik van speciale stoorzenders en dat op een vernuftige manier. Met deze zogeheten ‘jammers’ konden ze de gokautomaten laten draaien zonder er geld in te stoppen, waardoor ze in feite gratis hebben gespeeld.

Een nogal makkelijke manier, gezien het een kwestie van wachten is totdat de gokautomaat geld begint te spuwen en zonder investering is dat natuurlijk pure diefstal.

Dit trucje werd in drie gokhallen toegepast en de totale buit bedroeg $8000,-, waarna het vijftal tegen de lamp liep. Vier van de vijf gokhaloplichters zullen worden vervolgd op basis van diefstal en fraude. De vijfde persoon wist te ontkomen en is op het moment nog niet aangehouden.

Overigens hebben ze niet lang van hun activiteiten en diefstal kunnen genieten, want een dag na de eerste diefstal werden ze al aangehouden door de politie.

Momenteel wachten vier van de vijf personen hun rechtszaak af, waarin ze zich moeten verdedigen tegen de genoemde beschuldigingen. De strafeis is nog niet bekendgemaakt door de openbaar aanklager.

Tegen de lamp gelopen

De eerste diefstal was succesvol, maar bij een nieuwe poging in een andere gokhal werden twee van de vijf ‘bendeleden’ gesnapt.

De twee gokhallen in kwestie staan namelijk onder beheer van dezelfde persoon en die constateerde al snel dat er iets niet in de haak was dankzij anti-manipulatiesoftware.

Deze software registreerde onregelmatigheden en gaf een signaal af naar de manager, die besloot in te grijpen.

De dieven werden zodoende betrapt op het moment dat ze $900,- uit een gokkast haalden. Als directe actie sloot de manager van de gokhal de deuren in afwachting van de politie, die snel arriveerde om de dieven in de boeien te slaan.

Na een doorzoeking van het voertuig van de dieven kwamen meer stoorzenders naar voren, alsook een flinke hoeveelheid contant geld. Een kwestie van op heterdaad betrapt dus.

Overeenkomsten tussen gokhallen

De groep dieven heeft over een tijdspanne van twee dagen een drietal gokhallen bestolen en het verband kon vrij snel gelegd worden, waardoor de dieven als groep aangeklaagd kunnen worden.

De vraag is echter of de vijfde persoon nog aangehouden zal worden. Die was er weliswaar niet bij toen de derde diefstal plaatsvond, maar gezien vier van de vijf mensen zijn aangehouden lijkt ook dat slechts een kwestie van tijd.