Blackjack Regels

De spelregels van Blackjack

Een spel als Blackjack is extra spannend doordat je er veel kanten mee op kunt. Je kunt zelf bepalen of je wel of niet door wil spelen of niet en moet hierbij een aantal factoren in acht nemen. Tevens zitten er meestal meerdere spelers bij de dealer aan tafel die alleen een bepaalde invloed op het verloop van een bepaalde ronde kunnen uitoefenen. Wanneer je al deze dingen bij elkaar optelt is het niet meer dan logisch dat er bepaalde regels opgemaakt zijn om het spel zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Doordat iedereen zich hieraan dient te houden zal het spel altijd zo eerlijk mogelijk verlopen. De puntentelling is uiteraard ook een onderdeel van de regels bij het spel, net als dat de waarde van de kaarten altijd van tevoren zijn vastgesteld.

De belangrijkste Blackjack regels

Natuurlijk is het belangrijk voordat je ook maar begint met online blackjack spelen de regels goed te kennen. Indien je dit niet precies weet kan het immers gelijk geld gaan kosten. Wanneer je aan een tafel zit is het gebruikelijk je rustig en gepast te gedragen. Ook moet je op tafel tikken om nog een kaart te zien en een laag gebaar met platte hand maken indien je niet meer verder wilt kopen. De kaarten mogen tevens niet aangeraakt worden en het wordt niet altijd op prijs gesteld wanneer je anderen van tips gaat voorzien. Wil je dubbelen of splitsen dan zet je rustig de fiches naast je eerdere inzet, maar hierover later meer,

Bijzondere regels binnen het spel

Er zijn een aantal manieren waarop je het spel bij Blackjack anders kunt gaan spelen. Deze regels zijn over het algemeen uitzonderingen op hoe je normaal een ronde in zult gaan en eventueel af zult maken. Of je dit kunt en wilt doen hangt ten eerste af van je eigen kaarten en kan niet bij iedere combinatie. De hand van de dealer speelt daarbij ook vaak een rol, al wil dit niet zeggen dat je niet zelf mag beslissen. Toch is het wel verstandig te kijken wat de dealer doet en in de handen heeft.

Voorbeelden van deze manieren van spelen zijn dubbelen en splitsen. Het is mogelijk om te splitsen wanneer een speler twee precies dezelfde kaarten in handen krijgt. Door te splitsen wordt er twee keer voor de winst gespeeld en wanneer dit lukt wordt er dus dubbel uitgekeerd. Het is slim om te kijken of de dealer een goede of slechte hand heeft in dit geval. Dat geld bij dubbelen net zo. Indien je goede kaarten in handen krijgt kun je namelijk je inzet verdubbelen. Wanneer de dealer een slechte hand heeft is de kans veel groter dat deze zich kapot zal spelen. Als dat niet zo is kan het zijn dat je alsnog verliest en je dubbele inzet kwijt bent.