Blackjack strategie: 1-3-2-6 systeem

Blackjack strategie: 1-3-2-6 systeemDe meeste blackjack systemen zijn gericht op het binnenhalen van de maximale winst. Als je op zoek bent naar een ietwat gematigd systeem dan zou het 1-3-2-6 systeem wel eens bij jou kunnen passen. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat valt in de praktijk best mee. Je kunt namelijk geen grote verliezen leiden. Tegelijkertijd zijn de winsten vrij beperkt. Waar het systeem specifiek vanuit gaat, beschrijven we hieronder. Maar de naam zegt het eigenlijk al een beetje: de inzetten gaan volgens de volgorde 1-3-2-6.

Dit goksysteem staat ook wel bekend als het 6 goksysteem en steekt vrij eenvoudig in elkaar. Jouw doel? Om je verliezen laag te houden. Uiteraard, zal je nu denken. Toch beschikt dit systeem over een paar eenvoudige principes die afhankelijk zijn van de lengte van de reeks van opeenvolgende winsten. Het komt er daarbij op neer dat de speler bij het 1-3-2-6 systeem elke keer dat er wordt gewonnen de inzet verhoogt. Daarbij gaat het systeem ervan uit dat er tot vier keer achter elkaar kan worden gewonnen en dat je niet meer dan twee eenheden per bet kunt verliezen. Zodoende maximaliseer je de opeenvolgende winsten en behoud je het risico tot verlies tot twee eenheden.

Voordelen van het 1-3-2-6 systeem

Het 1-3-2-6 systeem komt met een paar voordelen. Win je de eerste twee handen? Dan heb je sowieso nog winst over na de derde ronde. Zo heb je dus een garantie op een winst van twee inzetten. Mocht je een inzet verliezen in de reeks dan is dat een relatief lage inzet.

Zijn er ook nadelen?

Dit blackjack systeem wordt ook wel beschouwd als uiterst stabiel, maar toch zijn er ook nadelen. Deze vinden we in de vierde inzet, de laatste inzet in de reeks. In deze laatste ronde zet je de complete winst van de drie ronden daarvoor op het spel. Mocht je het dus schoppen tot de vierde ronde, dan is het erg zuur om alles in één keer te verspelen.

Hoe werkt het in de praktijk?

Stel je voor; je start met een bedrag van 50 euro en de minimale inzet staat op 5 euro. Je besluit met de minimale inzet te gaan spelen. De eerste hand begin je dus met 5 euro. Bij winst bedraagt de inzet van de tweede hand 15 euro. Bij nogmaals winst bedraagt de inzet van de derde hand 20 euro en bij wederom een winst bedraagt de inzet van de vierde en laatste hand, 30 euro. Win je alle vier handen, dan begin je opnieuw met de basisinzet. Verlies je tijdens de reeks, dan geldt hetzelfde. Ook dan ga je terug naar de basisinzet.