Blackjack strategie: Parlay Systeem

Blackjack strategie: Parlay SysteemEigenlijk kan het blackjack Parlay systeem worden omschreven als een soort van piramide. Bij winst bestaat de nieuwe inzet namelijk uit de oude inzet plus de winst. Door gebruik te maken van het Parlay systeem moet je er rekening mee houden dat er geen eindpunt is. Tegelijkertijd is de speler er met dit systeem toe in staat om een kleine inzet om te buigen naar een grote winst. Ook zitten er nadelen aan verbonden; als je verliest, ben je ook daadwerkelijk alles kwijt. Gelukkig kun je al met kleine bedragen beginnen. We leggen je in detail uit hoe je gebruik maakt van dit systeem.

Het Parlay systeem kent een bijzondere inspiratiebron. Het is namelijk afgeleid van het systeem dat door banken wordt gebruikt voor het bepalen van de rente. Om deze reden wordt het systeem ook wel het Let it Ride inzetsysteem genoemd. Dit systeem kent een positief verloop en kan wat dat betreft vergeleken worden met het Paroli inzetsysteem. Er is alleen één belangrijk verschil: er is geen eindpunt. Oftewel, je gooit bij elke opeenvolgende inzet de winst bovenop de oorspronkelijke inzet.

Wat is het Parlay systeem?

We kunnen het Parlay systeem ook wel zien als het omgekeerde van de Martingale strategie. Bij de Parlay strategie zet je elke keer meer in als je een ronde wint. Dat is bij het Martingale systeem juist het omgekeerde. Bij dat systeem verdubbel je namelijk de inzet als je geld verliest. Oftewel, je zet meer geld in om het opgelopen verlies te compenseren. Bij het Parlay systeem zet je meer geld in om je winst te vergroten. Hoewel ze dus vaak met elkaar vergeleken worden, zitten de systemen compleet anders in elkaar.

Waar begin je?

Voordat je begint met dit systeem is het van belang om vast te stellen met hoeveel winst je tevreden bent. Zo weet je wanneer je moet stoppen. Hoe vaker je de winst probeert op te laten lopen door een extra ronde te spelen, hoe waarschijnlijker het wordt dat je de hele winst verspeelt. Eigenlijk is de strategie op zich niet zo heel erg lastig. Het enige wat je hoeft te doen is om de inzet te verdubbelen wanneer je wint. Verlies je? Dan ga je weer terug naar de basisinzet. Als je winstdoelstelling is bereikt, dien je te stoppen. Om zo op deze manier een mooie winst op te bouwen. Nu alleen nog hopen dat je het geluk aan je zijde hebt.