Blackjack strategie: Paroli Systeem

Blackjack strategie: Paroli SysteemVerschillende systemen moeten spelers van blackjack aan meer winkans helpen. Het Paroli systeem is daar één van. Dit symbool is vrij makkelijk en kan je, volgens de voorstanders van het systeem, helpen aan mooie prijzen. Toch is het geen systeem dat veel gebruikt wordt. Het is een systeem dat zich richt op het zoveel mogelijk uitbreiden van de winst. Ook is het een systeem dat het verlies beperkt weet te houden. Uiteraard is elke blackjack strategie daarop gericht, maar het Paroli systeem heeft een geheel eigen aanpak. We leggen je uit hoe je het systeem in kunt zetten.

Hoe werkt het Paroli systeem?

Het Paroli Systeem staat bekend als een positief progressief systeem. Met een duur woord betekent dat eigenlijk niets anders dan een systeem om de winst te doen vergroten. In de praktijk zet je bij winst in de volgende ronde het dubbele bedrag in. Win je opnieuw? Dan verdubbel je de inzet dus ook weer. Je doet dit net zo vaak totdat het vooropgestelde winstdoel is bereikt. Dat doel is dan ook belangrijk om een soort van houvast te hebben in het spel. Stop dan ook met spelen als het doel is bereikt. Om je beter inzicht in het systeem te geven, voorzien we je graag van een praktijkvoorbeeld.

Stel je voor:

Je begint het blackjack spel met €5 en je hebt jezelf als doel gesteld om daar €40 van te maken. Ronde één loopt slecht af en verlies je, maar daarna win je met €5. De volgende ronde besluit je het dubbele in te zetten, €10. Je wint opnieuw. Je zet het dubbele bedrag in, €20. Ook deze ronde win je en je hebt je winstdoel te pakken, €40. De ronde daarna ga je weer van start met het beginbedrag, €5. Oftewel, het is geen moeilijk systeem. Iedereen kan het dan ook eenvoudig toepassen. Het helpt je om elke ronde de inzet te bepalen en om op basis van een winnende serie een leuk geldbedrag te winnen bij het spelen van blackjack.

Heeft het zin?

Zoals bij elk systeem zijn er voordelen en nadelen bij het Paroli systeem. Dit systeem is er dan ook op gericht om op korte termijn te winnen. Tegelijkertijd geeft het je ook vertrouwen. Je verhoogt immers je inzet alleen als je wint. Je verlies blijft daardoor beperkt, omdat je alleen de relatief lage basisinzet kunt verliezen. Al met al klinkt dat dus erg veelbelovend.