Tips voor het spelen van blackjack online

Tips voor het spelen van blackjack onlineBlackjack is niet een spel wat je zomaar even speelt. Behalve dat je je zenuwen onder bedwang moet houden, zijn er ook regels die je moet onthouden en toe moet passen om het beste resultaat te behalen. De eerste regel is echter altijd: houd het hoofd koel. Wij geven je 5 tips die je niet mag vergeten bij het spelen van blackjack online.

1. Volg altijd de basisregels

Voor elke combinatie van kaarten die de speler en de dealer hebben, is er een optimale beslissing. Deze basisregels van Blackjack zijn gemakkelijk te verkrijgen en het is een goed idee om ze altijd bij de hand te houden wanneer je in een online casino aan het spelen bent.

Soms lijkt de beste beslissing niet de meest logische. Als de dealer bijvoorbeeld een 6 heeft en jij hebt 12 punten, dan is het beter om niet nog een kaart te vragen. De kans dat de dealer uiteindelijk meer dan 21 punten haalt, is namelijk groter dan de kans dat jij een betere score krijgt.

Door het volgen van de basisregels kun je het huisvoordeel flink verlagen. Het is dus zeker de moeite waard de regels altijd toe te passen.

2. Maak op de juiste momenten gebruik van verdubbeling of opsplitsing

Voor het toepassen van speciale functies, zoals het verdubbelen van je inzet of het opsplitsen van een paar, zijn er ook vaststaande strategieën. Vaak vergeten spelers om van deze functies gebruik te maken waardoor ze meer winst op lange termijn mis lopen. Door bijvoorbeeld op het juiste moment te verdubbelen maak je dankzij de extra inzet statistisch gezien kans op meer winst, ondanks dat je minder kans hebt om de beurt te winnen.

Controleer van te voren altijd welke functies bij het online blackjack spel toegestaan zijn, en zorg ervoor dat je weet wanneer je deze toe moet passen.

3. Maak nooit gebruik van de verzekerings optie

Bij de verzekerings optie kun je een extra inzet doen wanneer de dealer een aas heeft. Dit verzekert je tegen het geval dat de dealer blackjack haalt. Dit kan zeer verleidelijk zijn, met name als je een goede hand hebt en je de beurt niet wilt verliezen. De realiteit is echter dat de kansen voor je tweede inzet altijd in je nadeel is en de extra inzet geen enkele invloed heeft op de kans op winst voor je originele inzet. Hierdoor verhoog je het huisvoordeel, wat jouw kans op winst verkleint.

4. Vergeet niet dat je in bepaalde gevallen je beurt op kunt geven

Op voorwaarde dat de tafel het toelaat, kun je ervoor kiezen om de beurt op te geven waarop je de helft van je inzet terug krijgt. Wanneer een hand statistisch gezien minder dan 25% kans op winst heeft, dat is dit je beste optie. Hierdoor wordt namelijk het huisvoordeel iets verlaagd, maar wat belangrijker is, is dat je je potentiële  verlies beperkt waardoor je langer door kunt spelen.

Aan sommige tafels is deze optie om op te geven alleen mogelijk nadat de eerste kaarten gedeeld zijn. Dit wordt vroege opgave genoemd. Als er 1 kaartspel gebruikt wordt, jij hebt een 5 gekregen en de dealer heeft een Aas, dan zijn de kansen niet in jouw voordeel en is het een goed idee om op te geven.

Aan andere tafels kun je ook later in het spel de beurt opgeven. Dit is late opgave. De beslissing hiervoor hangt niet alleen af van het aantal kaartspellen dat gebruikt wordt, de beginhand van jezelf en van de dealer, maar ook van de tafelregels. Als de dealer verplicht is een kaart te nemen bij een zachte zeventien – zeventien punten zonder Aas – dan is het op andere momenten beter om op te geven dan wanneer de tafelregel een harde zeventien hanteert.

5. Bepaal van te voren je inzet

Als je € 10 per beurt inzet, kun je na 5 beurten al € 50 verlies lijden. Om meer speelplezier te beleven is het verstandig van te voren te beslissen hoeveel je maximaal in totaal uit wilt geven en je inzet per beurt hierop aan te passen. Hoe langer je kunt spelen, des te meer kans je hebt om winst te maken. Bovendien doe je meer ervaring op waardoor je beter kunt leren spelen.

Met een beter begrip van de regels en de juiste toepassing van bovenstaande tips, zul je op den duur de meeste winst halen bij online blackjack.